OM PER SJÖSTRÖM
Per Sjöström

Per Sjöström


Formgivare, finsnickare, problemlösare, konstruktör

Per Sjöström


Välkommen till Sjöström design. Bakom företaget står jag – Per Sjöstöm.


Jag är uppväxt i en konsthantverksmiljö. En stor del av verksamheten ägnades åt arbeten i svartek (sjödränkt ek) som bärgades från gamla skeppsvrak.

Mycket av min barndom tillbringades i min fars snickeriverkstad, så det är en miljö jag är väl förtrogen med. Dock valde jag att utbilda mig inom ett annat område, jag gick maskiningenjörsutbildningen på gymnasiet. Därefter arbetade jag några år som konstruktör. Men till slut var det ändå intresset för att utveckla egna idéer som tog överhanden och jag startade egen firma 1996. Där har jag kunnat arbeta med olika material – trä, metall, plast och skinn.

Min stora styrka är att tänka ut, konstruera och tillverka funktionella föremål i små serier till ett mycket konkurrenskraftigt pris, eftersom jag genom kreativ problemlösning kan optimera processen. I första hand gäller detta platsbyggda kök, men tillämpas förstås också på andra snickerier, t.ex.  garderober, badrumsinredningar och bokhyllor. Ett handgjort kök du beställer hos mig blir billigare än du tror. Och jag levererar alltid på utsatt datum.

Förutom sådana beställningsarbeten, har jag också en del egna färdiga produkter till försäljning. Som exempel kan nämnas Oljelampa9, som bl.a. säljs på Miljögården i Lund. Att tänka ut, konstruera och tillverka funktionella och estetiskt tilltalande föremål är något jag väldigt gärna ägnar mig åt, så nya produkter dyker upp efter hand.


KONTAKT

info@sjostromdesign.se

070 521 65 61

Copyright @ SJOSTROMDESIGN

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.

Acceptera